Balletschoenen en boxershorts – Els Ruiters

Eva is werkelijk verslaafd. Verslaafd aan dansen en aan het streetdance team van haar dansschool en daar gaat alles voor opzij. Ze was al eerder aangenomen op de Rotterdamse dansacademie, maar door ziekte kon ze niet starten en dus gaat ze er opnieuw voor! Tot die tijd werkt ze in de boetiek van haar moeder en woont ze lekker thuis, zodat ze zo vaak mogelijk kan trainen.
Als ze hoort dat hun groep mag meedingen naar een stage-/opleidingplaats bij The New York School of Dance, weet ze dat dit háár kans is. Zeker als haar docent en vriendinnen haar extra aanmoedigen. Even denkt ze het ticket al op zak te hebben, als er zich nog een gegadigde aandient. En dat is nota bene… een mán.
Eva, die wel gewend is om het op te nemen tegen de meiden uit de groep, merkt dat de concurrentie van een mán wel voor andere problemen zorgt!

Onze Mening: Balletschoenen en boxershorts vertelt het verhaal van Eva Bentz. Na een reeks tegenslagen krijgt Eva eindelijk eens goed nieuws: één persoon van haar dansschool maakt kans op een jaar les aan New Yorks meest prestigieuze dansschool. Eva is een supertalent en maakt bijgevolg veel kans om deze felbegeerde beurs in de wacht te slepen.
Balletschoenen en boxershorts is een vlot geschreven verhaal dat zeker in de smaak zal vallen bij liefhebbers van films als ‘Save the last dance’, ‘Fame’ en ‘Step up’. De dansscenes zijn vlot geschreven en je voelt je meteen een toeschouwer tijdens één van de repetities.
Wat me echter wel wat ergerde tijdens het lezen van dit boek was het hoge ongeloofwaardigheidsgehalte. Het hoofdpersonage Eva is griezelig perfect, zij het een beetje zagerig. Zeker naar het eind van het boek toe zat ik dikwijls met het gevoel dat het allemaal toch een béétje realistischer mocht.
Kort gezegd: Balletschoenen en Boxershorts is een fijn verhaal, leuk om tussendoor even te lezen, maar je moet er niet te diep bij na gaan denken.

Koop dit boek online!

Auteur: Els Ruiters
Uitgever: VBK Uitgevers
ISBN: 9059774140
Pagina’s: 215

One comment

Leave a Reply