De wraak van Prada – Lauren Weisberger

prada

Het verhaal: Acht jaar nadat ze ontslag nam bij Runway en zo ontsnapte aan de greep van Miranda Priestly, lijkt Andrea Sachs haar leven goed op de rails te hebben. Ze is opgeklommen tot redacteur bij The Plunge, de hotste bruidsglossy van het moment, en werkt zij aan zij met Emily, haar vroegere collega bij Runway en nieuwe BFF. Andrea is stapelverliefd op Max en ze droomt al over trouwen, maar de herinnering aan Miranda Priestly bezorgt haar nog steeds nachtmerries. Andrea weet niet dat al haar inspanningen om een nieuw leven op te bouwen haar recht in de armen drijven van de vrouw die ze uit alle macht probeert te ontvluchten…

Onze mening: Nadat ik enorm genoten had van De duivel draagt Prada keek ik uit naar het vervolg. Het verhaal gaat meteen 8 jaar verder in de tijd en lezen hoe het Andrea Sachs na haar helse periode bij Runway nu vergaat. Het fijne aan het verhaal is dat je zowel meegenomen wordt in het privéleven van Andrea waarin ze op het punt staat om te trouwen met Max, alsook in haar professionele leven, waar ze met Emily haar eigen bruidsmagazine verder probeert op te bouwen. Beide onderwerpen zorgen voor een aangename afwisseling doorheen het boek en de spanning in beide verhaallijnen wordt goed opgebouwd.

Persoonlijk weet ik de schrijfstijl van Lauren Weisberger wel te smaken, ze zorgt voor de nodige humor en spanning waardoor het voor mij meer is dan een chicklit, er zit een verhaal in maar het blijft luchtig. Zeker een aanrader wanneer je De duivel draagt Prada goed vond!

Uitgeverij: Boekerij
Pagina’s: 360
ISBN10: 9022566536
ISBN13: 9789022566534
Onze score: 8/10

Leave a Reply