Dodelijk dun – Nikki Grahame

Het verhaal: Nikki Grahame is pas zeven jaar oud als ze zichzelf te dik vindt en begint met afvallen. Op achtjarige leeftijd weegt ze nog maar achttien kilo en wordt de diagnose anorexia gesteld. De tien daaropvolgende jaren brengt Nikki in verschillende instituten door en voert ze een strijd op leven en dood met de eetstoornis, die allesbepalend is. Ze doet twee zelfmoordpogingen en wordt regelmatig onder dwang gevoed via een sonde. Op een bepaald moment is haar gewicht zelfs zo laag dat ze in coma raakt. Artsen brengen een slang rechtstreeks in haar maag aan waardoor ze voeding toegediend krijgt. Maar ook daarna gaat Nikki door met haar wanhopige pogingen om slank te blijven. Het fanatisme waarmee Nikki voedsel blijft weigeren en allerlei manieren vindt om calorieën te verbranden, verbijstert zelfs de meest ervaren artsen.

Onze mening: Normaalgezien ben ik niet zo’n fan van waargebeurde verhalen, maar dit boek hield me van begin tot eind vast. Nikki is koppig,  houdt van aandacht en wil overal de beste in zijn. Meteen de reden waarom ze de dubieuze titel ‘ergste anorexiageval ooit’ kreeg. ‘Dodelijk dun’ vertelt het ijzingwekkend aangrijpende verhaal van Nikki, naast ergste anorexiageval ooit  nu ook anorexiaoverleefster.
Ik zou dit boek een pageturner durven noemen, maar dat doet teniet aan de ernst van de situatie. Anorexia is ernstig, vaak onderschat en bovenal , dodelijk.  Toch had ik er moeite mee dit boek opzij te leggen. Wanneer zou Nikki de beslissing uiteindelijk maken om terug te beginnen eten? Hoe komt ze tot deze beslissing? Wat gebeurt er eens ze besluit beter te worden? Een waargebeurd verhaal dat je moet gelezen hebben!

ISBN: 9789044325287
Uitgeverij: The House of Books
Auteur: Nikki Grahame

One comment

 1. Lovis says:

  Ik Heb Zelf anorexia
  En ik vind Dit Boek Veel Te
  Over Dreven Uitgelegt
  Drama,,Dramaa,,,Dramaa
  Is het Enigste Wat ik zeggen kan

Leave a Reply