Girl Online – Zoe Sugg

girl online

Het verhaal: Penny heeft een geheim: onder de alias Girl Online blogt ze over schooldrama’s, jongens, haar rare, chaotische familie en de paniekaanvallen die ze sinds kort heeft. Wanneer alles alleen maar slechter lijkt te gaan, stuurt haar familie haar naar New York. Daar ontmoet ze de knappe en gitaar tokkelende Noah. Penny wordt verliefd en natuurlijk houdt ze elke ontwikkeling bij op haar blog. Maar Noah heeft ook een geheim, een geheim dat Penny’s dekmantel in gevaar brengt. En erger nog: ook haar belangrijkste vriendschap komt hierdoor op het spel te staan.

Onze mening: Na alle ophef over dit boek (zo zou Zoe Sugg het verhaal niet volledig zelf geschreven hebben) vond ik het tijd om het ook eens te lezen. Zoals te verwachten viel richt het verhaal zich vooral op tienermeisjes en snijdt heel wat herkenbare onderwerpen aan: onzekerheid, familie, vriendschap, liefde, school, … Daarbij kunnen social media en ‘pesterijen’ op social media niet ontbreken.

Het verhaal is vlot geschreven, bevat naast alle moeilijke onderwerpen die bij de puberteit komen kijken ook voldoende humor en leest als een trein. Zelf sprak het boek me minder aan en vond ik het bij tijden eerder kinderachtig en overdreven maar ik kan me voorstellen dat meisjes in de leeftijdscategorie 13-16 heel wat elementen uit het boek herkenbaar zullen vinden en met plezier het boek zullen lezen. Ook wanneer je een echte chicklit liefhebben bent is dit misschien iets voor jou, wanneer je iets meer zoekt in een verhaal dan zou ik deze skippen.

Uitgeverij: van Goor
Pagina’s: 312
ISBN10: 9000344220
ISBN13: 9789000344222
Onze score: 6/10

Leave a Reply