The Cuckoo’s Calling – Robert Galbraith

the cuckoos calling

Het verhaal: When a troubled model falls to her death from a snow-covered Mayfair balcony, it is assumed that she has committed suicide. However, her brother has his doubts, and calls in private investigator Cormoran Strike to look into the case. 
Strike is a war veteran – wounded both physically and psychologically – and his life is in disarray. The case gives him a financial lifeline, but it comes at a personal cost: the more he delves into the young model’s complex world, the darker things get – and the closer he gets to terrible danger..

Onze mening: Je weet het misschien of je weet het niet maar dit boek werd geschreven door J.K. Rowling onder het pseudoniem Robert Galbraith. Aangezien Harry Potter een constante was tijdens mijn jeugd was ik heel benieuwd naar dit boek. Het gaat over een compleet ander thema, het is namelijk een detective, maar de achterflap sprak me alsnog aan.

Voor de echte detectivefans is dit misschien niet de meest spannende detective die ze zullen lezen maar ik vind het verhaal alvast geslaagd. Cormoran Strike, privédetective, wordt ingeschakeld in het onderzoek naar de dood van een bekend model. Naast deze hoofdverhaallijn is er in het boek ook aandacht voor het privéleven van Cormoran Strike als voor dat van zijn assistente. Dit zorgt ervoor dat je niet per se een detectivefan moet zijn om te kunnen genieten van dit boek. De verhaallijn van het onderzoek naar de moord zorgt er juist voor dat er wat meer spanning en actie in het verhaal wordt gebracht zonder afbreuk te doen aan de personages.

Daarnaast blijf je de schrijfstijl van J.K. Rowling herkennen, toch zeker in de Engelstalige versie van het boek. De omschrijvingen zijn aanwezig, het verhaal wordt uitvoerig gebracht zonder dat je als lezer het gevoel krijgt dat het langdradig wordt gemaakt.

Naar mijn mening is het zeker een goede keuze geweest van J.K Rowling om verder te gaan als auteur, ik kan dit nieuwe debuut alvast smaken en ben benieuwd naar meer!

Uitgeverij: Little Brown
Pagina’s: 560
ISBN10: 0751549258
ISBN13: 9780751549256
Onze score: 8/10

Leave a Reply