De weduwnaar – Kluun

kluun

Het verhaal: Na de dood van zijn vrouw Carmen, dompelt Stijn zich onder in het uitgaansleven van Amsterdam en Ibiza. Aan rouwen komt hij nauwelijks toe. Tot hij met zijn driejarige dochtertje naar Australië vertrekt. Geconfronteerd met zichzelf – en met zijn dochter – begint Stijn zijn verlies te verwerken en gaat hij op bezoek naar de betekenis van liefde.

Onze mening: De weduwnaar is weer zo’n typische Kluun roman met die heerlijke schrijfstijl waarbij je enerzijds tot in het diepst geraakt wordt van emotie en verdriet en anderzijds enkele pagina’s verder zit te wenen van het lachen. De weduwnaar is het vervolg op Komt een vrouw bij de dokter en laat zien hoe Stijn na het overlijden van zijn vrouw Carmen verder probeert te gaan met zijn leven. Vrouwen, drank en drugs zijn nooit ver weg maar daarnaast wordt hij ook geconfronteerd met zijn verdriet en de zorg voor zijn dochter Luna.

Doorheen het volledige boek ervaar je de twijfel en verwarring bij Stijn, kiest hij voor het wilde leven of gaat hij als een verantwoordelijke vader door het leven? Om alles even op een rijtje te zetten gaat hij met Luna naar Australië. Hun reisje loopt niet altijd zoals Stijn het voor ogen had en zorgt voor heel wat twijfel maar langzaam maar zeker probeert hij zijn verdriet een plaats te geven en de juiste balans te vinden in zijn leven.

Waar Komt een vrouw bij de dokter vooral ging over de ziekte van Carmen gaat De weduwnaar over hoe Stijn omgaat met zijn verlies en hoe zijn omgeving op zijn gedrag reageert. De schrijfstijl van Kluun blijft even rauw als in Komt een vrouw bij de dokter wat ervoor zorgt dat iedere emotie helemaal tot je doordringt.

Zowel Komt een vrouw bij de dokter als De weduwnaar zijn aanraders, al hou je de zakdoeken tijdens het lezen beter binnen handbereik!

Uitgeverij: Podium
Pagina’s: 267
ISBN10: 9057592916
ISBN13: 9789057592911
Onze score: 8/10

Leave a Reply